Se îngroașă „gluma” lui Putin. Rusia ameniță Israelul! „Toate ţările care livrează arme sunt ţinte legitime”

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe  a afirmat, că orice țară care furnizează arme Ucrainei este o țintă legitimă a forțelor armate ruse.

Afirmația a fost făcută, miercuri, după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că va „examina această problemă”.

În acest caz, Rusia consideră că unele livrări de arme pentru Ucraina au fost făcute prin intermediul Israelului.

„Când este vorba de livrări de arme (către Ucraina), nu clasificăm ţările în funcţie de geografie. Toate ţările care livrează arme trebuie să înţeleagă că vom considera (aceste arme) drept ţinte legitime pentru forţele noastre armate”, a spus Maria Zaharova, cu privire la posibilitatea unor livrări israeliene.

Într-un interviu pentru CNN, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că ţara sa are în vedere acordarea unui ajutor militar pentru Ucraina, declarându-se totodată dispus să medieze în conflictul dintre Kiev şi Moscova.

Până în prezent, Netanyahu se abţinuse să se poziţioneze ferm de partea Ucrainei, încercând să menajeze Rusia, care controlează spaţiul aerian al Siriei şi, de obicei, trece cu vederea operaţiunile statului israelian împotriva Iranului pe teritoriul sirian.

El a confirmat că Statele Unite au transferat Ucrainei muniţie de artilerie care fusese stocată anterior în Israel şi a sugerat că statul israelian acţionează pentru a împiedica producţia de arme pentru Rusia în Iran.

Oficiali ucraineni şi occidentali acuză Iranul că furnizează drone Rusiei pentru invazia ei împotriva Ucrainei, acuzaţii pe care Teheranul le respinge.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *