„Aliații occidentali” au dat lovitura. Mii de arme confiscate într-o acțiune de amploare

Comandamentul Central al armatei americane a emis, miercuri, un comunicat, prin care a anuțat că un arsenal masiv de armament a fost confiscat în cadrul unei operațiuni desfășurate pe data de 15 ianuarie în Golful Oman.  

Potrivit Pentagonului, este vorba despre arme iraniene destinate Yemenului, iar captura a fost făcută de către “aliaţi occidentali” neidentificaţi despre care Wall Street Journal a informat că sunt soldaţi din forţele speciale franceze.

Peste 3.000 de puşti de asalt, 578.000 de gloanţe şi 23 de rachete ghidate antitanc au fost recuperate în cursul acestei operaţiuni.

Comandamentul Central, care supervizează operaţiunile militare americane în Orientul Mijlociu, a precizat că Statele Unite au oferit sprijin pentru operaţiune, fără a identifica ţara aliată care a făcut confiscarea.

Dar Wall Street Journal, citând surse informate, a raportat că este vorba despre Franţa.

Operaţiunea a fost efectuată “de-a lungul rutelor maritime utilizate în mod tradiţional pentru traficul de arme din Iran către Yemen”, se arată în comunicat.

Pe 6 ianuarie, US Navy a interceptat o vas de pescuit care transporta 2.116 puşti de asalt AK-47, destinate, în opinia Washingtonului, rebelilor houthi.

Liderii la putere în Yemen, sprijiniţi de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită, acuză Republica Islamică că îi înarmează pe rebelii houthi, ceea ce Teheranul neagă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *