Joe Biden vrea al doilea mandat la Casa Albă. „Sunt sănătos!”

Liderul de la Casa Albă se declară gata de un nou mandat și anunță că acesta este primul gând care îi vine în minte când se gândește la alegerile prezidențiale din 2024.

„Sunt sănătos. Totul, totul în legătură cu mine din punct de vedere fizic încă funcționează bine, ca să știți, și mental de asemenea”, a declarat Joe Biden, în noiembrie 2022, la vârsta de 80 de ani.
Controlul medical, pe care milioane de americani îl așteaptă, se va finalize pe data de 16 februarie.

Rezultatul “va fi făcut public în acelaşi mod ca în 2021”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în cursul conferinţei sale de presă zilnice.

Executivul american afirmase până în prezent că preşedintele şi-ar fi încheiat diversele controale medicale la sfârşitul lui ianuarie, dar potrivit purtătoarei de cuvânt, el a trebuit să facă faţă unui program “incredibil de încărcat” în ultimele luni.

Joe Biden, care este deja cel mai în vârstă preşedinte pe care Statele Unite l-au cunoscut vreodată, este de aşteptat să anunţe în curând că va candida pentru al doilea mandat.

Una dintre provocările campaniei sale, dacă se va lansa în cursă, va fi să-i asigure pe americani cu privire la capacitatea sa de a guverna până la 86 de ani.

În noiembrie 2021, Casa Albă a publicat o relatare detaliată a investigaţiilor medicale suportate de preşedinte, printre care o colonoscopie care a implicat anestezie generală.

Medicul său a estimat atunci că Joe Biden este sănătos, “robust” şi “apt” să îşi exercite funcţia. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *