Ajutor frățesc pentru moldovenii de peste Prut. Lemne de foc pentru iarnă

Un nou lot, format din 16 camioane cu lemn de foc din România, a ajuns în Republica Moldova.

Acesta este transportat de întreprinderile pentru silvicultură, subordonate Agenției ,,Moldsilva”, prin punctul vamal Albița-Leușeni.

Potrivit Ministerului Mediului, lemnele de foc urmează să fie distribuite la mai multe primării din raionul Cantemir, Taraclia și Cahul.

Potrivit sursei citate, în primul lot cu lemn de foc din România, care a ajuns în Republica Moldova la data de 1 februarie, au fost aduși 110 metri cubi. Lemnul de foc urmează a fi oferit gratuit veteranilor de război, pensionarilor de peste 70 ani, persoanelor cu dizabilități, precum și familiilor care au persoane refugiate la întreținere și centrelor de plasament.

Ministrul Mediului, Rodica Iordanov a declarat că Guvernul încearcă să identifice mai mulți beneficiari, astfel încât să ajungă la toţi cei care au nevoie de ele pentru a trece cu bine peste iarnă.

Precizăm că cei 2.100 metri cubi de lemn de foc din România care vor ajunge în Republica Moldova au fost achiziționați de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Pe data de 1 februarie au mai ajuns în Republica Moldova încă cinci camioane cu lemne de foc, iar primii beneficiari au fost oamenii din câteva sate aflate în raionul Cantemir.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *