Alertă la Pentagon. Un balon de spionaj zboară deasupra SUA

În era tehnologiei ultrasofisticate nu este de mirare că toate statele avansate ale lumii își dezvoltă multiple metode spionaj.

Un balon de spionaj chinez este urmărit zilele acestea de Pentagon, după ce a intrat în spațiul aerian al Statelor Unite.

Aceasta este o metodă de colectare a informaţiilor ce duce cu gândul la filmele de spionaj şi aduce în atenţie nivelul până la care sunt dispuse să se se spioneze China şi SUA, pe fondul tensiunilor crescute din relaţia lor bilaterală.

“În mod clar, intenţia acestui balon este de supraveghere”, a declarat un oficial înalt al apărării din SUA, vorbind sub protecţia anonimatului.

Oficialul a spus că Washingtonul a urmărit balonul de când a intrat în spaţiul aerian al SUA în urmă cu câteva zile, inclusiv prin observarea lui cu avioane militare cu echipaj.

Înalţi lideri militari americani au luat în calcul doborârea balonului spion deasupra statului Montana, dar în cele din urmă au recomandat să nu se facă acest lucru din cauza riscului potenţial de siguranţă pe care l-ar putea reprezenta resturile pentru cei de la sol.

Conform informaţiilor furnizate de AFP, preşedintele Joe Biden ar fi cerut iniţial Pentagonului să îl doboare, dar a fost luată în cele din urmă decizia de a nu se proceda astfel. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *