Lovitură de stat în Republica Moldova. Planul rușilor deconspirat de Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că Rusia pregătește o lovitură de stat în Republica Moldova, prin care să fie instaurat un regim loial Moscovei.

Declarația a fost făcută în plenul Consiliului European, unde Zelenski a luat parte.

Potrivit liderului ucrainean, serviciile de infromații ucrainene au reușit să obțină un document care conține planul rușilor față de R.Moldova.

„Este un plan rusesc detaliat privind destabilizarea situației politice din R.Moldova. Documentul arată cine, când și prin ce metode vrea să distrugă Moldova, cine vrea să schimbe ordinea democratică din această țară și să instituie un control asupra acesteia”, a spus acesta.

Președintele Ucrainei a menționat că nu știe dacă Moscova a decis să recurgă la implementarea acestui plan: „Am văzut că vor să încerce. Au încercat asta contra Ucrainei, contra altor țări din Europa”.

Planul Rusiei este confirmat de SIS

Serviciul de Informații și Securitate  (SIS) confirmă recepționarea informațiilor de la ucraineni cu privire la planul Rusiei privind destabilizarea R.Moldova și instaurarea unui regim loial Moscovei.

Într-un comunicat de presă, instituția menționează că desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere.

„SIS confirmă că, atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice. În acest moment, nu putem oferi mai multe detalii, deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare”, se arată în comunicat.

Totodată, SIS asigură cetățenii Republicii Moldova că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea acestor provocări.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *