Femeie salvată în Turcia. A murit în brațele familiei

După 104 patru ore de la cutremurele catastrofale din Turcia, o echipă de salvatori au reușit să scoată de sub dărâmături o femeie, care era vie la momentul respectiv.

Salvatorii germani care au scos-o pe Zeynep Kahraman spun că efortul lor nu a fost în zadar. Ei au acționat în orașul Kirikhan și au numit supraviețuirea acesteia un “miracol”.

Din nefericire, femeia a murit sâmbătă la spital, la o zi după ce a fost scoasă de sub ruinele unei clădiri prăbușite în sudul Turciei.

„Tocmai am aflat de la fratele și sora sa că Zeynep a murit din păcate în spital”, a declarat Steven Bayer, șeful echipei germane de salvare.

Riscurile sunt deosebit de mari în primele 48 de ore după o salvare atât de complicată

În timp ce salvatorii, înecându-și lacrimile, se consolau unii pe alții, medicul echipei a declarat că riscurile sunt deosebit de mari în primele 48 de ore după o salvare atât de complicată.

“În fond, ea a fost îngropată peste 100 de ore. Nu prinsă în capcană, ci îngropată”, a declarat Peter Kaub, adăugând că efortul salvatorilor nu a fost în zadar: „Să poți muri în brațele familiei tale și să poți trăi ultimele clipe înainte de asta, fiecare secundă contează”.

Salvatorii germani au reușit să intre în contact cu femeia când aceasta încă era sub dărâmături și au ținut-o hidratată cu ajutorul unui furtun. La un moment dat, aceștia chiar au ajutat-o pe sora femeii să coboare pe o scară aflată aproape de Zeynep pentru a vorbi cu ea.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *