Obiectele „misterioase” cad ca muștele în fața aviației americane. Încă un incident deasupra Canadei

Al treilea „obiect misterios” a fost doborât în spațiul aerian al Americii de Nord, după ce alte două incidente de acest gen au avut loc în zona Alaska.

În Canada a fost doborât un obiect neidentificat, care survola nord-vestul țării, fiind al treilea în ultimele zece zile.

Într-un mesaj pe rețelele de socializare, premierul Justin Trudeau a anunțat că a ordonat doborârea unui obiect neidentificat, care a pătruns în spațiul aerian canadian. În zonă au fost trimise avioane militare canadiene și americane, iar racheta care a doborât obiectul zburător a fost trasă de un F 22 american.

”Ca ministru al apărării naţionale, prioritatea mea este securitatea și protejarea canadienilor. În colaborare cu partenerii noştri din SUA, NORAD şi alte departamente, Canada a monitorizat un obiect care zbura la mare altitudine deasupra provincie Yukon. Comandamentul Aerospaţial nord-american a detectat acest obiect şi a trimis avioane canadiene şi americane să investigheze. Obiectul a fost identificat de avioanele NORAD. La ordinul prim-ministrului, avioanele au doborât acest obiect care zbura la mare altitudine”, a anunțat Anita Anand, ministrul apărării din Canada.

Incidentul are loc la o zi după ce Statele Unite au doborât un obiect care zbura deasupra statului Alaska.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder a transmis că obiectul doborât sâmbătă a fost observat pentru prima dată în Alaska vineri searp. Două avioane de luptă F-22 „au monitorizat obiectul” cu ajutorul Gărzii Naţionale Aeriene din Alaska, se arată în declaraţia lui Ryder, urmărindu-l îndeaproape şi analizând ”natura obiectului”.

„Monitorizarea a continuat pe măsură ce obiectul a traversat spaţiul aerian canadian, avioanele canadiene CF-18 şi CP-140 s-au alăturat acţiunii pentru a evalua în continuare obiectul. Un F-22 american a doborât obiectul pe teritoriul canadian folosind o rachetă AIM 9X”, a adăugat el.

Deocamdată, nicio autoritate oficială nu a dat publicității ce au fost, de fapt, acele „obiecte” doborâte de avioanele americane.  Acest lucru a dat naștere la speculații, unii spunând că este vorba despre baloane spion din Rusia sau China, alții au „văzut” chiar OZN-uri .

Ce se știe până acum

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat sâmbătă că un “obiect neidentificat” a fost doborât în timp ce survola nord-vestul ţării, la o zi după ce Statele Unite au doborât un obiect care zbura deasupra statului Alaska, transmite AFP. “Am ordonat punerea la pământ a unui obiect neidentificat care a încălcat spaţiul aerian canadian”, a scris premierul Trudeau pe Twitter.

“Avioane din Canada şi Statele Unite au fost trimise la faţa locului, iar tirul provenind” de la un avion de vânătoare american F-22 “a lovit obiectul”, a adăugat el.

Forţele canadiene “vor recupera acum şi vor analiza resturile obiectului”, a adăugat premierul canadian. Obiectul zbura la o altitudine de 12.200 de metri, a declarat ministrul canadian al Apărării Naţionale, Anita Anand, într-o conferinţă de presă sâmbătă seara, şi a fost doborât “la aproximativ 160 de kilometri distanţă de frontiera canadiano-americană” în jurul orei 20:40 GMT.

Obiectul este un “dispozitiv cilindric” mai mic decât balonul distrus în Carolina de Nord săptămâna trecută, a precizat Anita Anand.

“Pentru moment continuăm analizele asupra obiectului, aşa că nu ar fi prudent din partea mea să speculez asupra originii sale”, a adăugat ea, după care a mulţumit Pentagonului şi membrilor armatelor Canadei şi SUA pentru cooperare.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *