Grav accident de circulație în comuna gălățeană Barcea. Două fete au fost lovite în plin pe trecerea de pietoni

Nu de puține ori trecerile de pietoni sun locurile în care se produc zilnic accidente de circulație.

Cauzele sunt numeroase, iar șoferii, autorii acestor accidente găsesc de fiecare dată scuze.

Ultimul accident grav s-a produs în comuna gălățeană Barcea, unde, două fete în vârstă de 12 ani au fost lovite de o dubă, în timp ce traversau strada regulamentar.

O mașină de pe a doua bandă a oprit pentru a le acorda prioritate fetelor, însă șoferul dubei nu le-ar fi observat şi le-a izbit în plin. Copilele au fost proiectate la câţiva metri distanţă.

Una dintre ele se ridică şi se îndepărtează de locul impactului, cealaltă rămâne întinsă, iar mai multe persoane îi sar în ajutor.

Fata rănită grav a fost preluată cu un elicopter SMURD și dusă la Spitalul de Urgență pentru Copii “Sfântul Ioan” Galați. Este conștientă şi cooperează cu medicii.

A doua fată a ajuns la Spitalul Municipal “Anton Cincu” din Tecuci, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

„Din verificările preliminare, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 48 de ani, din comuna Liești, județul Galați, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 25, având direcția de deplasare dinspre Galați către Tecuci, în interiorul localității Barcea, când a ajuns la marcajul pietonal amplasat în dreptul primăriei, a surprins și accidentat două minore, ambele cu vârsta de 12 ani, din comuna Barcea, care se angajaseră în traversarea străzii în mod regulamentar”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Şoferul vinovat are 48 de ani și nu consumase alcool. El va fi cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *