Ulei sfânt fabricat în secret pentru încoronarea regelui Charls III. Este o „reinterpretare modernă”

Uleiul sfânt care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea în mai a fost fabricat în secret timp de opt luni în oraşul Hull din centrul Marii Britanii.

Mark Hutton, farmacist şi fost pastor, s-a bazat pe o reţetă secretă care datează din secolul al XVII-lea şi din vremea lui Carol I. Potrivit The Telegraph, este o „reinterpretare modernă” a unui ulei imaginat de Moise.

Acest ulei, a cărui reţetă este în Biblie, conţine smirnă, scorţişoară şi ulei de măsline. Reţeta exactă este unul dintre cele mai bine păstrate secrete din Marea Britanie.

Mark Hutton, în vârstă de 66 de ani, a spus că a muncit din greu la acesta, după orele de muncă, pentru a fi gata pentru încoronarea din 6 mai. A petrecut luni de zile căutând în toată Europa şi în lume ingredientele necesare pentru prepararea uleiului.

„Ştiu că este un secret, dar pentru mine să fac acest ulei de încoronare, nu doar ca farmacist, ci şi ca fost om al bisericii, povestea şi sensul lui, a meritat”, a spus el.

Uleiul sfânt a fost pus în sticle de plastic care au fost sigilate. Sunt ţinute încuiaţi în pivniţa farmaciei John Bell & Croyden, situată în centrul Londrei. Compania lucrează cu familia regală de peste un secol.

Atunci când regele va depune jurământul de a respecta legea şi Biserica, este uns cu ulei, încoronat şi investit cu simboluri înainte de a primi un omagiu de la supuşii săi.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *