Copil sfâșiat de câini. A fost transportat în comă la spital

Problema câinilor maidanezi este una veche, numărul lor crescând de la un an la altul.

Au fost atacați oameni, au fost mutilați oameni, au murit oameni, iar autoritățile se fac că nu văd, pitindu-se criminal după legi prost făcute, și în egală măsură se feresc de complicații cu tot soiul de ONG-uri, care se pretind că apără animalele, dar de cele mai multe ori se umple de bani albi, negri sau gri.

După fiecare caz în care moare un om, se face un pic de mediatizare în spațiul mediatic, se „agită” puțin unii de la primărie sau de la vreo instituție abilityată, se încearcă timid un punct de vedere al celor „vinovați”, care, bineînțeles nu sunt de găsit și cam asta e totul.

Hai, să mai arătăm un caz revoltător, la care nu se va găsi niciodată vreo rezolvare reală.

Un copil în vârstă de 10 ani a fost muşcat pe o stradă din Botoşani de mai mulţi câini.

Încidentul a avut loc duminică, 19 februarie, iar copilul a fost dus în comă la Spitalul pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi.

În acest moment, copilul este în comă profundă, pronosticul fiind unul rezervat.

Potrivit Poliţiei, copilul avea mai multe răni şi a fost găsit pe marginea străzii.

Managerul spitalului, Alina Belu, a precizat că băiatul prezintă leziuni la nivelul feţei, gâtului şi toracelui.

“Sunt leziuni importante, cu lipsă de ţesut. Pacientul este intubat şi ventilat mecanic, se află în stare critică. Va fi transferat către Secţia de terapie intensivă, pentru o acţiune multidisciplinară ce va avea ca prioritate salvarea sa şi reconstrucţia zonelor afectate de muşcături. Cea mai importantă este stabilizarea hemodinamică, care este importantă pentru salvarea vieţii lui”, a declarat Belu.

Copilul a fost atacat de trei câini pe Strada Săvenilor din municipiul Botoşani. Iniţial, copilul a fost dus la Spitalul Judeţean Botoşani.

O echipă din cadrul IPJ Botoşani efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin.

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că pe Strada Săvenilor din municipiul Botoşani, pe marginea părţii carosabile a fost găsit un minor care prezenta mai multe răni la nivelul corpului. Din verificările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că minorul, de 10 ani, în timp ce se deplasa pe Strada Săvenilor, ar fi fost atacat de trei câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Totodată, a fost identificat proprietarul unuia dintre câini, în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Botoşani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Alte cazuri…

Luna trecută, ul incident foarte grav s-a petrecut în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța, chiar sub ochii polițiștilor locali. Un alt copil a ajuns cu răni grave la spital. Copilul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean cu mușcături la picioare și mâini.

„A fost solicitată prezența unui echipaj SMURD, care a preluat minorul împreună cu părintele acestuia și i-au transportat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța pentru îngrijiri medicale”, a declarat IPJ Constanța.

Un alt copil a fost victima câinilor maidanezi în Teleorma.  Copilul are 13 ani și a fost mușcat de șase câini într-o comună din Teleorman. Copilul a scăpat cu viață, după ce a reușit să se refugieze într-o curte. Incidentul a avut loc recent. Tatăl său l-a urcat în mașină și a gonit cu el spre spital. Adolescentul a fost internat într-un spital din Capitală într-o stare gravă.

Să mai amintim și de femeia care a murit la vârsta de 43 de ani, care alerga în zona Lacului Morii, din Sectorul 6, din București și a fi fost muşcată de câini. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului și au identificat victima. Echipajul medical sosit acolo a constatat moartea. Nici până acum de la data tragediei nu s-a găsit niciun vinovat, iar măsurile sunt, ca de obicei, doar de fațadă. Și acum zburdă în voie în aceeași zonă, zeci de câini vagabonzi.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *