Lege pentru animalele de companie. „Ar îmbunătăţi imaginea statului în ochii cetățenilor”

Parlamentarii români sunt preocupați pentru a îmbunătăți imaginea statului în ochii cetățeanului și pentru asta încearcă să promoveze legi mai „umane„ pentru animalele de companie.

În acest sens, un parlamentar propune ca atât angajaţii cât şi vizitatorii care au câini sau pisici să le poată lua cu ei la birou sau la ghişeele unde au de rezolvat diverse probleme.

Potrivit noului act legislativ, câinii, pisicile, păsările sau orice alt animal de companie vor avea acces în instituţiile publice şi în mijloacele de transport în comun.

În mijloacele de transport în comun din Bucureşti, accesul animalelor de companie este permis în condiţii stricte. Dar în instituţii, este interzis.

Doar Consiliul Judeţean Ilfov şi cel din Neamţ au decis să permită accesul oamenilor în clădire alături de animalele de companie.

Proiectul de lege le permite şi angajaţilor să aducă la serviciu animalele de companie. Condiţia este ca fiecare instituţie să-şi facă un regulament propriu.

Așadar, vom vedea în curând pe unii bugetari, căci despre ei este vorba, că-și vor mângâia pisica în timp ce vor privi nepăsători la cel din fața ghișeului, care a avut „nesimțirea” să tulbure liniștea bietului animal.

Iniţiatorul proiectului susţine că prin această iniţiativă doreşte să îmbunătățească imaginea statului în ochii cetățenilor.

Proiectul a fost depus la Senat, pentru primele dezbateri în comisiile de specialitate.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *