Populația îngrozită părăsește orașul. Un bloc a crăpat în întregime. Parcările sunt goale

Cutremurele România, dar mai ales cele din Târgu Jiu au speriat populația din zonă, atât de tare, încât au început să părăsească masiv orașul.

Seisleme care au avut loc în urmă cu câteva zile au creat daune destul de mari pentru locuitori, însă una dintre cele care a făcut înconjurul Internetului a fost un bloc crăpat în întregime.

Din imaginile devenite virale pe Internet, poate să se observe cum cele două părți ale clădirii sunt la o distanță suficient de mare încât să se vadă scările.

Bloc crăpat.

Valul de cutremure din Gorj a generat momente de panică fără precedent în România. Faptul că un prim cutremur a venit cu peste 500 de replici i-a determinat pe oamenii din Târgu Jiu să părăsească masiv orașul.

Primăria din Târgu Jiu aproximează că 60% dintre oameni au părăsit orașul. Cel mai probabil oamenii s-au retras în zona rurală din jurul orașului.

“Pentru oamenii ăștia care nu sunt obșnuiți cu așa ceva s-ar putea să fie totuși înspăimântător”, a declarat un localnic.

Potrivit estimărilor edilului, locuitorii au părăsit orașul în condițiile în care multe blocuri din  Târgu Jiu se află în pericol la eventuale cutremure mai mari.

Locurile de parcare sunt și ele goale

„Am trimis echipe pe teren, în ultimele zile, inclusiv pentru a sesiza starea imobilelor orașului. Dincolo de anumite rapoarte de specialitate, oamenii mi-au spus că parcările orașului, altădată pline, s-au golit. Cei mai mulți ales să locuiască pentru o perioadă la părinți sau la rude apropiate, la case aflate în zonă.

Blocuri din Târgu Jiu, crăpate din cauza cutremurului

Orașul are o populație de circa 90.000 de locuitori. Iar 60% din acest număr înseamnă ceva. În plus, nu știu dacă acest exod se va potoli curând, fiindcă chestiunea asta, cea legată de producerea cutremurelor, nu e una de natură a fi controlată de om”, a spus primarul,precizând că el nu are de gând să plece.

Edilul a precizat că locuitorii orașului Târgu Jiu nu erau obișnuiți cu seismele și că cel de 5,7 de grade pe scara Richter, înregistrat marți, s-a simțit foarte tare și a durat aproximativ 20 de secunde. Marcel Romanescu a spus că îi înțelege pe cei care au ales să plece în acest context, întrucât „cu frica nu te joci, uneori”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *