Alertă în județele Bistrița și Maramureș.Inundații, alunecări de teren și linii ferate blocate de aluviuni

O porțiune dintr-un drum modernizat recent cu bani europeni s-a surpat. Sunt și multe locuințe afectate de inundații. Echipele ISU au intervenit în zonă.

Problemele au început după ploile abundente de noaptea trecută. În Bistrița Năsăud, drumul care leagă localitățile Rodna și Măgura Ilvei s-a surpat pe o porțiune de zeci de metri. Acum doi ani a fost refăcută șoseaua cu două milioane de euro, bani din fonduri europene.

Deși reabilitat recent, drumul nu mai este în garanție. Primăria l-a închis și promite că reparațiile vor începe chiar de mâine.

Tot în Bistrița, o avalanșă a blocat drumul Rodna-Valea Vinului, iar oamenii din zonă sunt nevoiți să facă un ocol de peste 30 de km.

Vremea extremă a perturbat și traficul feroviar în Maramureș. Aluviuni și trunchiuri de copaci au ajuns pe linia ferată. Două trenuri rapide au staționat mai bine de o oră până când a fost curățată.

În Crasna Vişeului, tot în Maramureș, un versant a luat-o la vale și s-a oprit în peretele unei case. A fost afectată și o anexă în care oamenii își țineau animalele.

Traficul rutier a fost blocat pe drumul județean DJ 762 din Munții Apuseni, între localitățile Vidra și Avram Iancu.

Situația a fost provocată de o serie de alunecări de teren produse în zona localiții Goiești. În zonă nu există rute alternative, astfel încât nu se poate circula. Munții Apuseni se află sub cod galben de ploi. Sunt vizate cantități importante de precipitații, intensificări ale vântului. 

Probleme s-au înregistrat în cursul nopții și pe DJ 750 B, între Vadu Moților și Poiana Vadului.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *