Cutremurul a lovit din nou. S-a zdruncinat pământul la granița între Turcia și Siria

Un seism cu magnitudinea 6,4, produs la adâncimea de 2 kilometri, a lovit luni regiunea situată la frontiera dintre Turcia şi Siria, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Seismele cu magnitudine 7.7 şi 7.6., care s-au produs în data de 14 februarie au fost urmate de mai mult de 6.210 replici.

Cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria s-au soldat cu 47.000 de morţi, dintre care cel puţin 41.020 pe teritoriul Turciei, conform celui mai recent bilanţ. În Siria, bilanţul este de cel puţin 5.900 de morţi.

În Turcia, cutremurul a lovit mai multe provincii: Kahramanmaraş, Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Hatay, Gaziantep, Malatya, Kilis, Osmaniye, Elazig, Şanliurfa. Au fost afectaţi peste 13 milioane de oameni, potrivit aa.com.tr.

În zonele afectate intervin 19.436 de salvatori, iar pentru sinistraţi s-au instalat 216.166 de corturi. Cu excepţia provinciilor Kahramanmaraş şi Hatay, în celelalte provincii căutările au încetat.

Au fost evacuaţi către alte provincii 460.900 de oameni, potrivit autorităţilor.

“În taberele de sinistraţi cu corturi sau containere, dar şi în casele de oaspeţi publice, sunt găzduite peste un milion de persoane afectate de cutremure”, a afirmat Yunus Sezer, şeful agenţiei guvernamentale AFAD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *