Inundații în Harghita. Drumuri blocate. Circulație oprită pe DN13C

Temperaturile crescute din ultimele zile au favorizat creșterea cantităților de apă cauzate de precipitații abundente.

Astfel, circulaţia pe DN 13C, între localităţile Bisericani şi Morăreni, au fost oprită în cursul nopţii de duminică spre luni, după ce drumul a fost inundat.

Potrivit informaţiilor furnizate de şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Miercurea Ciuc, Cătălin Romanescu, în urma precipitaţiilor abundente, a topirii bruşte a zăpezii şi a ieşirii din matcă a pârâului Nicoul Alb, a fost inundat DN 13C, apa de pe carosabil depăşind 10 centimetri.

Circulaţia a fost oprită timp de aproximativ şase ore şi jumătate, până când apa a început să se retragă.

În cursul dimineţii de luni, traficul a fost redeschis, dar s-a introdus o restricţie de viteză de 10 km/ h, până la retragerea completă a apei, mai informează sursa citată. 

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează luni dimineaţa că circulaţia rutieră este oprită pe DN 13C, între localităţile Cristur şi Bisericani, la kilometrul 27, în judeţul Harghita, după ce un pârâu local a ieşit din matcă şi a inundat partea carosabilă.

Potrivit unui comunicat de presă, se acţionează cu utilaje pentru curăţarea suprafeţei de rulare.

De asemenea, este semnalat polei, carosabilul fiind alunecos, pe DN 15, între localităţile Topliţa şi Borsec din judeţul Harghita, dar şi pe DN 12C, în localitatea Lacu Roşu. Se acţionează cu utilaje care împrăştie material antiderapant.

Este semnalată ninsoare slabă în zona montană a judeţelor Braşov, Prahova şi Vrancea, fără depuneri pe partea carosabilă, iar în judeţul Gorj, pe DN 67C, între km. 22 – 34, în staţiunea Rânca, zăpada este viscolită, fiind un strat de un centimetru de zăpadă pe carosabil. Se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie pe autostrăzile A2 Bucureşti – Constanţa, tronsonul kilometric 64 -212, A3 Bucureşti – Ploieşti, tronsonul kilometric 43 – 68 şi A4 Ovidiu – Agigea, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt normale. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *