Misterele unei sculpturi grecești tulbură lumea științifică. „Dovada călătoriei în timp, femeia cu laptop”

Nu este pentru prima dată când vedem astfel de reprezentări controversate asociate călătoriilor în timp.

De-a lungul timpului au dost descoperite fotografii  din anii 1930-1940, unde se vedeau foarte clar persoane vorbind la telefonul mobil.

Acum, o statuie greacă din 100 î.Hr. arată o femeie „folosind un laptop”. „Dovada călătoriei în timp”, așa cum o acreditează adepții teoriei extratereștrilor antici, ar fi, de fapt un obiect destul de folosit în lumea antică.

Statuia de 37 de inci, numită ,,Mormântul Naiskos al unei femei nobile, alături de o sclavă”, este expusă la Muzeul J. Paul Getty din Malibu, California.

Este, în esență, o piatră de mormânt care însă a devenit faimoasă în istoria recentă, fiind considerată una dintre dovezile concrete că există ,,călători în timp”.

Adepții teoriilor conspirației susțin că sculptura arată o femeie, cel mai probabil o sclavă, care folosește un laptop.

Stăpâna atinge capacul și se uită la secțiunea superioară – despre care se crede că este ecranul unui laptop.

De-a lungul ,,laptopului” sunt două orificii despre care se spune că seamănă cu porturile USB sau cu alte intrări de cabluri.

Potrivit acestora, piatra funerară este dovada că un călător în timp a luat cu el un computer portabil în anul 100 î.Hr.

,,Baza este prea puțin adâncă pentru a fi o cutie de bijuterii, potrivit unui videoclip de pe canalul YouTube al conspiraționiștilor Still Speaking Out.

„Reprezintă un obiect uimitor care seamănă izbitor de mult cu un laptop modern sau cu un anumit dispozitiv portabil”, susține videoclipul.

„Când mă uit la sculptură, nu pot să nu mă gândesc la Oracolul din Delphi, care ar fi trebuit să le permită preoților să se conecteze cu zeii pentru a prelua informații avansate”.

Ce cred cercetătorii

Unii istorici spun că avem de-a face cu o cutie de bijuterii, un atribut nobiliar al acelor vremuri. Practic rudele, prin sculptura afișată pe piatra funerară, au vrut să arate caracterul elitist al defunctei, faptul că provenea dintr-o familie extrem de înstărită.

Obiectul ar putea fi, de asemenea, o pereche de tăblițe de ceară, care erau folosite pentru a scrie, afirmă arheologul Kristina Killgrove, în Forbes.

Ea adaugă că găurile din lateral ar fi putut ține obiectele de scris din lemn care, între timp, au putrezit.

Călătoria în timp,  posibilă?

Cercetătorii de la Universitatea din Queensland lansează o ipoteză tulburătoare: călătoria în timp este teoretic posibilă, fără ca trecutul să poată fi schimbat.

Ei au considerat călătoria în timp teoretic posibilă de când Einstein a formulat teoria relativității.

Calculele lui Einstein sugerează că este posibil ca un obiect din universul nostru să călătorească prin spațiu și timp într-o direcție circulară, ajungând în cele din urmă într-un punct al călătoriei sale unde a fost înainte – o cale numită curbă închisă, asemănătoare timpului.

Cu toate acestea, fizicienii continuă să se lupte cu scenarii în care călătorii în timp modifică evenimentele care s-au întâmplat deja.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *