Cutremur azi-noapte în Gorj

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a raportat încă un cutremur în județul Gorj.

Seismul s-a produs miercuri spre joi, la ora locală 2:18, la o adâncime de 11 kilometri și a avut magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter.

Cutremurul a avut intensitatea epicentrală III şi s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 109 km nord-vest de Craiova, 110 km sud-vest de Sibiu, 145 km vest de Piteşti, 158 km sud-est de Timişoara, 178 km sud-est de Arad, 183 km sud de Cluj-Napoca şi 205 km vest de Braşov.

În data de 13 februarie s-a produs un seism cu magnitudinea 5,2 în judeţul Gorj, la o adâncime de 16 kilometri. A doua zi, a avut loc în aceeaşi zonă un nou cutremur cu magnitudinea de 5,7, la adâncimea de 6,3 kilometri.

Seismologii au anunţat, marţi, că după cutremurul din 13 februarie au fost localizate în acea zonă 810 evenimente seismice, numărul şi magnitudinea acestora fiind însă în scădere în ultimele zile.

Zona Olteniei în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *