Viktor Orban, un vasal modern al Moscovei. Liderul ungar critică din nou Europa la un an de la invazia rusă în Ucraina

Premierul ungar, extremistul naționalist Viktor Orban, nu se dezminte și își face din nou vocea auzită în legătură cu invazia rusă din Ucraina.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, Guvernul Ungariei a menţinut o poziţie ambiguă, abţinându-se să-l critice pe Vladimir Putin. 

La un an de la declanșarea războiului din țara vecină, Viktor Orban critică „războiul indirect” al Europei împotriva Rusiei.
„Nu suntem naivi. Ştim că perspectivele unui acord de pace acceptabil de ambele părţi sunt slabe”, a scris șeful guvernului de la Budapesta, într-un mesaj publicat pe Twitter.
„Însă primul pas este cu siguranţă negocierea unei încetări a focului. Este singura modalitate de a salva vieţi”, a susținut premierul ungar.

Orban, care a avut legături strânse cu Putin înainte de război, refuză să ajute Kievul cu arme şi cere în mod repetat negocieri de pace în favoarea Kremlinului, acuzând în acelaşi timp că sancțiunile au un impact mai mare asupra Europei decât asupra Rusiei.

Liderul de la Budapesta a pledat sâmbătă, în discursul său anual despre starea națiunii, pentru menţinerea relaţiilor economice cu Moscova, în condiţiile în care Ungaria este unul din cele mai dependente state membre UE de energia din Rusia. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *