Iarna nu se lasă plecată. Cod galben de ninsori și viscol în jumătate din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), informează, că în acest weekend ninsorile vor fi prezente în aproape jumătate din țară.

De asemenea, a fost emis Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi depuneri consistente de zăpadă în mai multe județe ale țării.

Astfel, în intervalul 25 februarie, ora 23 – 26 februarie, ora 18:00, va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali, precum şi la altitudini mai mari de 1.700 de metri în Carpaţii Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90 – 100 km/h şi viscol. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini sub 1.700 de metri vor predomina ploile şi vor fi depuneri de polei.

O altă atenţionare Cod galben emisă sâmbătă de meteorologi, pentru acelaşi interval de timp, vizează judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava şi Neamţ, unde vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă în medie de 10 – 12 centimetri. În Banat, Crişana, Maramureş şi restul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte, moderate cantitativ.

În regiunile sudice şi sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza şi seara zilei de duminică, 26 februarie, ploile vor avea caracter de aversă şi pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice.

De asemenea, în intervalul 26 februarie, ora 18:00 – 27 februarie, ora 15:00, în Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei va ninge şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 şi 20 de centimetri.

Sursa: ANM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *