Alertă maximă în Germania. Ministrul de Interne avertizează: „Țara se confruntă cu un pericol enorm!”

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser a tras un puternic semnal de alarmă în legătură cu atacurile cibernetice rusești.

Potrivit oficialului german, există un „pericolul enorm” cu care se confruntă țara.

„Războiul a exacerbat problemele de securitate cibernetică. Atacurile hackerilor pro-ruși au devenit mai frecvente”, a spus ministrul.

Potrivit lui Faeser, pericolul activităților de spionaj și sabotaj sponsorizate de stat și controlate de stat, sub comanda direct a lui Vladimir Putin rămâne foarte mare. Ea a cerut guvernelor federale și regionale să colaboreze. “Suntem în competiție cu moduri de atac și tehnologie în continuă schimbare”, a spus ea.

Potrivit acesteia, guvernul extinde administrația securității informațiilor și dorește să creeze noi instrumente cu ajutorul cărora agențiile de securitate să poată opri atacurile cibernetice și să le elimine.

Hackerii ruși au spart și au furat e-mailuri

Germania se află sub “focul constant” al hackerilor. În mai 2015, parlamentul german a devenit ținta unuia dintre cele mai mari atacuri cibernetice cu care s-a confruntat vreodată țara. Apoi, sistemul informatic intern a fost atacat, datele au fost furate și birourile deputaților au fost deconectate. Atacul a fost pus pe seama serviciilor de informații militare rusești. Iar în 2020, biroul cancelarului german de atunci, Angela Merkel, a fost spart și au fost furate e-mailuri.

Cele mai recente valuri de atacuri sunt asociate cu grupul de hackeri Ghostwriter, care se află probabil sub controlul serviciilor speciale rusești, și cu grupul rus de hackeri Killnet, mai arată sursa citată.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *