Parlamentul European a luat o decizie radicală. Tik Tok a fost interzis

Guvernul federal al SUA, mai multe state și Uniunea Europeană au interzis lucrătorilor lor să folosească aplicația Tik Tok pe dispozitive oficiale.

Parlamentul European a decis să interzică aplicaţia chineză de clipuri video TikTok pe telefoanele angajaţilor, din motive de securitate, a declarat marţi un oficial european, legislativul comunitar fiind cea mai recentă instituţie europeană care ia această măsură.

Interdicţia se va aplica şi pentru dispozitivele private conectate la e-mailul Parlamentului şi alte reţele de acces instalate pe ele, a spus oficialul, adăugând că decizia urmează să fie anunţată în curând.

Comisia Europeană şi Consiliul UE au interzis de săptămâna trecută TikTok pe telefoanele angajaţilor, subliniind preocupările tot mari cu privire la compania deţinută de firma chineză ByteDance.

Platforma ultrapopulară de clipuri video, deţinută de compania chineză ByteDance, a fost luată în vizor de occidentali sub suspiciunea că Beijingul ar putea obţine acces la datele utilizatorilor săi din întreaga lume.

Beijingul a negat în mod constant că ar avea astfel de intenţii. În SUA, aplicaţia este considerată o ameninţare la adresa securităţii naţionale, fiind interzisă de la sfârşitul lui decembrie pe telefoanele funcţionarilor din administraţie. Recent, şi angajaţii agenţiilor federale au fost somaţi să procedeze la fel. Canada a adoptat o decizie similară luni, fiind cea mai recentă jurisdicție care a interzis TikTok de pe dispozitivele emise de guvern. 

Potrivit unei note trimise angajaților Global Affairs Canada care a fost obținută de National Post, TikTok „va fi automat eliminat și blocat de la utilizare pe toate dispozitivele mobile emise de guvern”. Raportul sugerează că guvernul va anunța politica, care este de așteptat să intre în vigoare la 1 martie.

Se poate întâmpla ca, la fel ca omologii lor din SUA și UE, oficialii să fie îngrijorați de faptul că guvernul chinez obține acces la datele pe care TikTok le deține despre cetățenii și rezidenții canadieni.

O altă țară care a intezis aplicația Tik Tok este India.

Parlamentul danez a anunţat marţi că le-a cerut deputaţilor şi întregului personal să dezinstaleze aplicaţia TikTok de pe dispozitivele mobile de serviciu, din cauza “riscului de spionaj”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *