Pe ministrul Alexandru Rafila „îl doare” inima de cazul medicului Dan Tesloianu. „N-aș vrea să comentez asupra acestui aspect”

Așa cum ne-am obișnuit, atunci când este vorba despre infracțiuni ale unor medici, cum este cazul doctorului Dan Tesloianu, cei din vârful piramidei se acoperă cu vorbe pentru a depăși „elegant” evenimentul.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, refuză să comenteze în vreun fel acest caz, în care, medicul Dan Tesloianu este că a reimplantat pacienților săi dispozitive cardiace luate de la cadavre.

Rafila spune, că nu ar dori să perturbe activitatea anchetatorilor prin influențarea sa în vreun fel.

„Eu n-aș vrea să comentez asupra acestui aspect, știți bine că e o anchetă penală în derulare. Noi ne-am făcut datoria și Parchetul General a menționat acest lucru, din punct de vedere al furnizării întregului sprijin și a informațiilor necesare pentru soluționarea cât mai rapidă a acestui caz.

În mod evident, dacă pe un echipament scrie că e de unică folosință, e de unică folosință. Dacă ai o seringă de unică folosință, e clar că poți să o folosești a singură dată, nu poți s-o folosești de mai multe ori. Cred că lucrul ăsta trebuie să fie clar pentru toată lumea.

Din ce cunosc, a existat și finanțare suficientă pentru acest program din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Eu nu pot să comentez dacă mai există sau nu mai există o astfel de practică, eu singurul lucru pe care-l pot spune e dacă e legal sau nu în România o astfel de practică, or legislația în vigoare nu permite acest lucru. Din cauza asta n-aș vrea să comentez mai mult și să lăsăm organele de cercetare penală să-și facă datoria.

Cred că e corect să lăsăm anchetatorii să-și termine treaba să nu încercăm să influențăm, că văd tot mai multe comentarii în spațiul public legate de acest lucru fără ca oamenii să aștepte, cum e normal, finalizarea cercetărilor.

Când există astfel de fapte, care până la urmă sunt fapte de corupție, scade încrederea nu numai în sistemul de sănătate, în orice sistem care validează astfel de fapte, dar noi nu facem acest lucru, dimpotrivă: cred că prin tot ce a făcut Ministerul Sănătății în ultimul an a demonstrat că nu tolerează faptele de corupție și derulează și activități preventive susținute și vom veni cu precizări în perioada imediat următoare”, a declarat ministrul Alexandru Rafila

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *