Schimbare de situație în cazul Canalului Bâstroe. Răspunsul oficialilor ARBDD

Reprezentanții Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au transmis autorităților române că nu au informații oficiale despre presupuse lucrări de adâncire realizate de Ucraina pe Canalul Bâstroe.

Oficialii ARBDD au informat că au constatat doar lucrări de întreținere prin decolmatare realizate de Ucraina în mai – iunie 2022, pe Brațul Chilia al Dunării și în zona portului ucrainean Izmail.

Reprezentanții Administrației Deltei Dunării au transmis că astfel de lucrări sunt realizate frecvent pentru a asigura posibilitatea navigației pe brațul Chilia.

Manipularea distruge România

Trebuie menționat, că scandalul lucrărilor de pe Bâstroe a fost declanşat chiar în timp ce preşedintele SUA vizita Kievul, dând un semnal puternic întregii lumi. Tot un semnal a dat şi Sorin Grindeanu, însă în sens contrar celui dat de aliaţi.

Aşa cum era de aşteptat, povestea a fost „valorificată” pentru a se pune semnul egal între comportamentul Ucrainei şi al Rusiei, care însângerează ţara vecină. Posibil ca din același scenariu, al destabilizării țării, să facă parte și zvonurile lansate pe scena politică și în public, conform cărora unii lideri PSD ajută intenţionat la creşterea celor de la AUR pentru că le-ar conveni mai mult după viitoarele alegeri o coaliţie cu partidul lui Simion decât cu cei de la PNL.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *