Vacanță de coșmar la Brașov. „Copilul meu a avut vărsături până la deshidratare și a ajuns la medic”

Un grup de 28 de elevi din București nici nu bănuiau că vacanța pentru care părinții au plătit 2.000 de lei se va sfârși dramatic, iar sănătatea lor va fi pusă în pericol.

Așadar, acest grup de elevi au plecat la schi, într-o tabără, la Poiana Brașov. Numai că, după numai două zile copiii s-au îmbolnăvit și doi dintre ei au ajuns la spital, cu perfuzii.

Fiecare a plătit câte 2.000 de lei pentru vacanța de schi, însă condițiile din stațiune le-au pus în pericol sănătatea celor mici.

Mâncare cu apă de la hazna

Părinții îl acuză pe proprietar că apa pe care o folosea la prepararea hranei provine dintr-o hazna. Astfel, nu este de mirare că toți copiii s-au îmbolnăvit după doar două zile, iar doi dintre ei au ajuns la spital.

„După ce a mâncat ce li s-a dat acolo, copilul meu a avut vărsături până la deshidratare și a ajuns la medic cu glicemie foarte mică, după cum mi-au zis doctorii din Poiana Brașov. I-au făcut repede niște injecții și l-au trecut pe perfuzii, eu l-am învelit cu o pătură și am fugit cu el la Brașov, la spital”„ a povestit tatăl unuia dintre copii.

Apa avea culoare gri

Părinții spun că elevilor li s-a făcut rău după ciorba de la prânz, care a fost gătită cu apă care avea o culoare gri închis și care le-a fost servită și la masă. Mai mult, potrivit părinților, copiii ar fi trebuit să mănânce mușchi de vită, dar au primit parizer.

Unul dintre profesorii care i-au însoțit pe copiii cu vârste între 8 și 14 ani în tabără a dezvăluit ce au primit aceștia la masă.

„Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă. Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii. După două zile a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locaţie, a trebuit să le asigurăm copiilor apă pentru spălat pe dinţi. Li s-a făcut rău, au vomitat. A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel”, a spus profesorul.

Administratorul a dispărut fără urmă

Nimeni nu a reușit să îl găsească pe administratorul pensiunii unde au fost cazați copiii. Au fost și reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) în Poiana Brașov, însă administratorul a dispărut fără urmă.

„Erau probleme şi în blocul alimentar, erau probleme şi la cazare. Am constatat despre ce e vorba, dar nu am avut cu cine discuta. Am încercat să mergem la Bran, unde are sediul social firma de care aparţine această locaţie. Am lăsat o invitaţie pentru luni, 27 februarie, la ora 9”, a declarat Nicolae Bărdaș, comisar șef adjunct CRPC Brașov.

Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au constatat că pensiunea nu are apă curentă, astfel că au pus sigiliu pe ea.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *