Lovituri de K.O pentru ruși. Complexul de război electronic Palantin-K, distrus de ucraineni

Rusia spune că a introdus pe frontul din Ucraina tehnică militară de ultimă generație, dând exemplul unor acțiuni sporadice ale celebrelor tancuri T-14 Armata.

Dar dacă T-14 au apărut pe front mai mult în presa de propagandă rusă, există și sisteme de ultimă generație folosite de ruși în Ucraina, precum complexul de război electronic Palantin.

Folosirea sistemelor Palantin în Ucraina în operațiuni de război electronic împotriva forțelor ucrainene a adus și o premieră: distrugere de către ucraineni a unui astfel de complex de ultimă generație rusesc.

Aviz tancurilor T-14 Armata: Rusia a pierdut în premieră un sistem de  ultimă generație Palantin distrus în Ucraina (Video) | DefenseRomania.ro

Bloggul Zovnishniy Pilot precizează că un complex de război electronic Palantin-K a fost distrus de o dronă aparținând Brigăzii 128 de Asalt Montan a Ucrainei. Se pare că ar fi vorba de o dronă Leleka-100 care a lansat un proiectil M982 Excalibur ce a lovit în plin sistemul rusesc.

Sistemul nu era desfășurat, se afla în configurație de transport și nu a putut contracara UAV-ul. Unele analize indică faptul că sistemul rusesc Palantin a fost lovit în zona Zaporojie.

Sistem de război electronic rusesc de ultimă generație Palantin-K, cu puține secunde înainte să fie lovit și distrus de către o rachetă lansată de un UAV ucrainean.

1. Sistem de ... (palantin-k_16430500.jpg)

Complexul este destinat nu numai pentru suprimarea sistemelor de comunicații actuale și de perspectivă ale adversarului, ci și pentru efectuarea cercetării radioelectronice. Posibilitățile aparaturii permit orbirea adversarului în gamele undelor scurte și ultrascurte, precum și privarea acestuia de comunicațiile celulare. În plus, complexul este dotat cu o funcție de formare sistem, adică este capabil să combine diferite complexe de război electronic și cercetare radioelectronică într-o singură rețea de lucru.

Complexul de război electronic Palantin a fost prezentat pentru prima dată la forumul tehnico-militar Armata-2016, iar producerea în serie a acestuia trebuia să înceapă în 2017. Complexul a fost dezvoltat de Corporația unificată constructoare de instrumente.

Sistemul de război electronic Palantin e unul din puținele sisteme de ultimă generație pe care Rusia le-a aruncat în războiul împotriva Ucrainei.

Recent, surse rusești de pe social media au arătat că tancurile de tip T-14 Armata au început să participe la “operația militară specială” din Ucraina. Astfel, au apărut primele imagini cu utilizarea acestora, prezentate de soldații ruși, imagini care se pretind a fi de pe front.

Imaginile arată cum tancul rusesc Armata trage un foc cu principalul sistem de armament. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *