Tragedie pe patul de spital. Unei femei i-au fost amputate mâinile și picioarele după ce medicii i-au greșit diagnosticul

Anna Leonori are 46 de ani a suferit în urmă cu patru ani o intervenție chirurgicală de amputare a picioarelor și a brațelor după un diagnostic greșit de cancer.

Femeia este din localitatea italiană Terni, mamă a doi băieți și se chinuie cu încrâncenare să trăiască.

Deși a reușit să facă rost de proteze, trăiește zilnic cu stresul că oricând s-ar putea strica și nu are bani să le înlocuiască.

Astăzi, aceasta a renăscut datorită ajutorului lui Bebe Vio, o campioană la scrimă aflată în scaun cu rotile, care a ajutat-o ​​să găsească cea mai bună proteză pentru ea și i-a oferit sprijin psihologic.

Un diagnostic greșit a nenorocit o femeie pentru totdeauna

„Am fost nevoită să-mi retrăiesc calvarul, să fac o vizită în fața a vreo cincisprezece experți. Toate astea așteptând să mi se facă dreptate pentru pagubele pe care le-am suferit. Ce mă doare este că spitalul din Terni, orașul meu, nici nu m-a chemat în vizită în toți acești ani”.

Anna tocmai s-a întors de la controlul medical dispus de instanţa civilă în cadrul evaluării tehnice preventive. Compania de experți va trebui să se pronunțe asupra prejudiciilor suferite de Anna, care de un an, datorită sfaturilor campioanei Bebe Vio, folosește protezele de nouă generație achiziționate prin contribuția multor oameni buni la suflet.

Pentru calvarul care a făcut ca Anna să-și piardă picioarele și brațele, au fost puși sub acuzare angajați ai spitalelor din „Santa Maria” din Terni, spitalul Regina Elena din Roma și Romagna Ausl.

 Avocatul Francesca Abbati a înaintat o cerere de deschidere a unei cereri de despăgubire pentru prejudiciul suferit de femeie, mamă a doi băieți de 13 și 17 ani, spitalelor care au tratat-o. O procedură nereușită, iar în cele din urmă au fost nevoiți să apeleze la instanța civilă.

Oameni buni la suflet au donat bani pentru proteze

Nu doctorii care au mutilate sărmana femeie au ajutat-o pentru a-și cumpăra protezele pe care le folosește azi, oamenii care s-au cutremurat după ce au auzit povestea tragediei acestei femei bolnave.

„Protezele foarte scumpe achiziționate datorită strângerii de fonduri ale asociațiilor de voluntari și private mi-au schimbat viața – spune Anna. Sunt foarte conștientă că nu voi mai avea niciodată autonomie dar mi-au redat un minim de demnitate în viața de zi cu zi.

Viața de zi cu zi este alcătuită din multe lucruri, pe unele nu le voi mai putea face niciodată singură, altele datorită protezelor da.

Problema este că se deteriorează și sunt garantate doar doi ani. Necesitatea de a avea despăgubiri pentru ceea ce am suferit nu este un capriciu. Trăiesc în fiecare zi cu îngrijorarea că s-ar putea rupe o bucată, ceea ce m-ar forța să mă întorc într-un scaun cu rotile”, a spus femeia printre lacrimi.

Femeia a fost diagnosticată greșit

Calvarul începe în 2014, când Anna primește teribilul diagnostic, acela de tumoră malignă care necesită o intervenție chirurgicală invazivă. Ea a mers în altă parte, este operată la Roma cu extirparea uterului, a ovarelor, a 40 de ganglioni și a vezicii urinare, înlocuite cu una ortotopică.

Histologia va arăta că nu a fost o tumoare. De atunci, de 4 ani, infecții, febra, dureri chinuitoare, internări. Până pe 7 octombrie 2017, când a fost internată și operată de o „peritonită acută generalizată cauzată de perforarea noii vezici” care s-a făcut după diagnosticul de cancer.

De acolo a urmat o lună și jumătate în comă profundă la terapie intensivă și realitatea dură care a necesitat amputarea picioarelor și a brațelor.

Anna are în vedere ceea ce i-a spus Bebe Vio în momentele ei cele mai negre: «O să înveți să te muți dintr-un loc în altul și în valize vei avea doar proteze. Vei duce o viață cât mai aproape de normală.”

Ea, care înfruntă viața cu o forță incredibilă „mulțumită copiilor, coloana mea vertebrală” abia așteaptă dreptatea.

 „Experții își vor încheia munca în iunie. Nu știu cum se va desfășura această fază, dar știu sigur că nu vor scăpa de mine în niciun fel. Dacă va fi nevoie, voi face și proces”, a spus femeia.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *