Moscova se îneacă în propriul venin. Maria Zaharova își strigă neputința pe Telegram

Rusia se arată nemulțumită de inițiativa legislativă privind schimbarea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în legislația R. Moldova, votată în prima lectură de Parlamentul moldovean.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat pe canalul său de Telegram că „Moldova își abandonează limba maternă”.

„Adevărata susținere a democrației în stil american. În mandatul lui Sandu, Moldova renunță la limba sa natală” a scris ea.

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a răspuns la reacția Moscovei, afirmând, că această decizie aparține exclusiv Chișinăului și nimeni din exterior nu are dreptul să o conteste.

„Suntem indignați de indignarea Federației Ruse. Limba pe care o vorbim ne aparține. Decizia ne aparține și nimeni nu are dreptul de a o comenta. În Moldova se vorbește limba română”, a declarat Nicu Popescu în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim, că ieri Parlamentul de la Chișinău a adoptat o deiczie de racordare a legislației la Hotărârile Curții Constituționale. Astfel, limbra română a devenit oficial limba de stat a Republicii Moldova, așa precum era menționat în textul Declarației de Independență. Declarația de Independență și Constituția fac un corp comun al Legii Supreme în Stat.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *