Fabrică de tancuri germane în Ucraina. Dmitri Medvedev: „un trolling (provocare) primitiv al regimului de la Kiev”

Vestea că nemții vor să construiască o fabrică de tancuri în Ucraina a generat isterie în rândul conducătorilor Federației Ruse.

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a promis sâmbătă că armata rusă va ura bun venit cu rachete Kalibr şi alte “focuri de artificii pirotehnice” viitoarei fabrici de tancuri germane din Ucraina.

“Acest eveniment va fi sărbătorit cu focuri de artificii de Kalibr şi alte artificii pirotehnice”, a scris Medvedev pe Telegram.

Medvedev, fost preşedinte al Rusiei, şi-a exprimat convingerea că planurile de a construi o fabrică amintesc pentru moment de “un trolling (provocare) primitiv al regimului de la Kiev”.

El a făcut aceste declaraţii după ce s-a aflat că firma germană de armament Rheinmetall negociază construcţia unei fabrici de tancuri de luptă în Ucraina capabilă să producă circa 400 de unităţi din modelul Panther în fiecare an, după cum a dezvăluit şeful consorţiului german, Armin Papperger, într-un interviu acordat sâmbătă.

Costul construcţiei acestei uzine este estimat la circa 200 de milioane de euro, a declarat Papperger cotidianului regional german Rheinische Post. Discuţiile cu guvernul ucrainean sunt “promiţătoare”, a adăugat Papperger, care a spus că se aşteaptă ca o decizie să fie luată în următoarele luni.

Ucraina are nevoie de 600 până la 800 de tancuri pentru a câştiga împotriva forţelor ruse, de unde şi nevoia de a produce rapid noi tancuri.

„Chiar dacă Germania ar pune la dispoziţie (Ucrainei) cele 300 de tancuri Leopard 2 ale Bundeswehr, acest lucru ar fi în mod clar insuficient”.

După ce a amânat mult timp, cancelarul Olaf Scholz a dat undă verde la sfârşitul lunii ianuarie trimiterii în Ucraina a tancurilor Leopard.

Berlinul, care vrea să furnizeze în total 18 tancuri Leopard 2A6 din stocurile Bundeswehr, coordonează o coaliţie de ţări al cărei obiectiv este să trimită două batalioane de 31 de Leopard la Kiev şi la care participă între altele Suedia, Finlanda, Portugalia sau Polonia.

Lucian Ionescu

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *