Începe vânătoarea de șacali în Delta Dunării. Planurile de acțiune ale UAT-urilor

Localnicii din toate localitățile situate în Delta Dunării se plâng de distrugerile provocate de șacali.

După multe insistențe a fost aprobat contractul de de finanţare pentru extragerea controlată a 400 de exemplare de şacali din Deltă.

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Contractul a fost adjudecat de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, după ce locuitorii Deltei s-au plâns că şacalii le omoară animalele pe care le cresc în curţi şi le distrug grădinile cu legume şi le-au cerut autorităţilor să reducă numărul acestora.

“Având în vedere plângerile populaţiei locale cu privire la pagubele provocate de exemplarele de şacali, studiile recente, cartarea distribuţiei şi evaluările numerice, extragerea se va efectua atât în proximitatea localităţilor cât şi în ecosistemele naturale aflate pe teritoriul administrativ al comunelor: Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A.Rosetti, Maliuc, Crişan, Sulina, Caraorman, Nufăru, Beştepe, Mahmudia, Murighiol, Sfântu Gheorghe”, se arată în anunţul ARBDD.

Spre deosebire de acţiunile similare desfăşurate în anii trecuţi, la cea din acest an vor putea participa şi localnicii care au documente valabile.

“Extracţia de şacali se va face conform unui program săptămânal, cu înştiinţarea UAT-urilor unde se va efectua acţiunea, cu cel puţin 48 ore înainte. Pot participa şi vânători cu toate documentele valabile (permis de armă, permis permanent de vânătoare, asigurare) care locuiesc în RBDD”, mai specifică sursa amintită. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *