Un român fără muncă, trăia pe picior mare în Italia. Afacerea ilegală care l-a făcut bogat peste noapte

Poliția locală Gabicce Mare – Gradara, Italia, a descoperit o afacere ilegală a unui român, care, deși nu avea nicio ocupație, deținea peste 240 de autoturisme și trăia pe picior mare.

Românul era foarte apreciat de hoții din Italia care i se adresau pentru o mașină ”curată” pe care să o folosească pentru a finaliza un jaf. Acum, identitatea sa a fost descoperită, iar incredibila sa afacere virtuală cu mașini, grație anchetei construite și desfășurate de poliția locală Gabicce Mare – Gradara, cu colaborarea colegilor din Carpi, sub coordonarea Parchetului din Modena, a luat sfârșit.

Fără venituri, dar are 240 de autoturisme

Totul a început în octombrie anul trecut, când o patrulă a Poliției Locale Gabicce și Gradara a oprit o mașină în toiul nopții pentru un control în zona Pievevecchia din Gradara. La bord se aflau trei sârbi cu trusa perfectă pentru spărgători: șurubelnițe, rangă, lanterne și mănuși.

Ei sunt denunțați (unul dintre ei este și ilegal) pentru posesie nejustificată de instrumente de spargere. Mașina se dovedește însă a fi proprietatea lui I.D., un român născut în 1990, cu domiciliul fictiv în Carpi (Modena), care de-a lungul anilor a fost proprietarul a nu mai puțin de 240 de mașini, dintre care unele au fost deja confiscate pentru că au fost folosite pentru a comite spargeri și jafuri.

Acest lucru a declanșat o sesizare la Parchetul din Modena, care l-a înscris pe bărbatul de 33 de ani în registrul suspecților pentru fals ideologic în act public comis de un funcționar indus în eroare și fraudă agravată împotriva statului.

Prejudiciu din TVA de 150.000 de euro

De fapt, polițiștii locali au descoperit că, nu doar la Carpi, ci și la Faenza, Ravenna și Cesenatico, datorită domiciliului său fictiv, acesta a indus în eroare funcționarii Pra pentru a obține plăcuțe de înmatriculare pentru vehiculele sale.

Și nu numai atât. În schimb, numărul de TVA pentru vânzarea de mașini i-a permis tânărului de 33 de ani să beneficieze de avantajele mini-pasajului făcut posibil de o veche lege semnată de Lamberto Dini, provocând un prejudiciu pentru Trezorerie estimat la aproximativ 150.000 de euro. Ca să nu mai vorbim de evaziune fiscală: nu a depus niciodată o declarație de impozit.

Pe 9 ianuarie, s-a cerut introducerea unui bloc de date personale în bazele de date ale Direcției de Motorizare Civilă și Pra. I.D. nu va mai putea să cumpere vehicule noi, iar cele aflate deja în posesia sa au fost descalificate din oficiu: nu le va putea vinde, iar dacă va fi oprit, vor fi confiscate. Sesizarea „prestanome” a fost extinsă și la Camera de Comerț și la biroul Suap competent. Iar tânărul de 33 de ani a fost oprit de poliția locală din Gorizia în timp ce încerca să părăsească Italia spre Slovenia cu un autocar.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *