Cazinouri clandestine descoperite în Ucraina, conectate cu Rusia. Raiduri de amploare efectuate de SBU

Nu este prima dată când jocurile de noroc, în special cele ilegale, au dat bătăi de cap autorităților de la Kiev, de când au fost din nou legalizate în 2020.

În teritoriile ocupate de Putin din Ucraina a fost descoperită o întreagă rețea de cazinouri clandestine, conduse de o bandă care făcea afaceri secrete.

Descoperirea a fost făcută în urma unei serii de raiduri efectuate de Serviciul de Securitate ucrainean (SBU) în peste 40 de case de jocuri de noroc ilegale – ascunse printre clădiri de birouri și depozite – care, conform serviciilor secrete ucrainene, lucrau în secret pentru Volodimir Saldo, șeful administrației ruse în regiunea Herson. Organizația criminală, cu ramificaţii în regiunile Kiev, Jytomyr și Herson, ar fi implicată în operațiuni de finanțare în beneficiul autorităților desemnate de Moscova, în schimbul unor favoruri și a unui tratament preferențial.

Deocamdată nu se ştie cu precizie care era natura acestor favoruri, însă, conform celor dezvăluite, datorită acestui sistem, gruparea infracțională a reușit să genereze profituri de peste 25 de mii de euro pe zi. Dintre cei arestați, cel puțin șase persoane sunt acuzate că ar fi avut rol de lider în cadrul organizației.

”După eliberarea Hersonului, organizatorii cazinourilor s-au mutat la Zhytomyr, cu speranța de a scăpa de justiție. Acolo au decis să-și extindă „rețeaua”. În acest scop, între regiunile Jitomir și Kiev au fost deschise alte șase centre de jocuri de noroc.

 Zeci de oameni care lucrează pentru organizație s-au angajat în întreținerea acestora, în instalarea echipamentelor IT și în recrutarea de personal”, au declarat purtătorii de cuvânt ai SBU.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *