Proiectele legilor educaţiei aprobate de Guvern. O nouă disciplină școlară va fi obligatorie

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că disciplina Istoria comunismului va figura în planurile cadru pentru învăţământ.

Precizările au fost făcute în debutul şedinţei de Guvern, în contextul în care joi este marcată Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada dictaturii instalate la 6 martie 1945.

“Disciplina Istoria comunismului se va afla obligatoriu în planurile cadru, toţi copiii având astfel posibilitatea să înveţe despre sacrificiile făcute în trecut, pentru a avea o societate democratică astăzi”, a precizat Deca.

Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Proiectele legilor educaţiei vor intra, în perioada imediat următoare, în avizare la nivelul tuturor ministerelor cu responsabilitate în domeniu, astfel încât, în şedinţa de Guvern din data de 23 martie, să fie aprobate şi transmise spre dezbatere şi adoptare în Parlament, a anunţat joi prim-ministrul Nicolae Ciucă.

“În şedinţa de Guvern de astăzi avem mai multe decizii de analizat şi de asumat. Una dintre ele este legată de promovarea legilor educaţiei şi vom avea în parcursul guvernamental pentru perioada imediat următoare demararea procesului pentru avizare la nivelul tuturor ministerelor cu responsabilitate în acest domeniu. (…)

Sper ca procesul să fie parcurs într-o perioadă de două săptămâni, astfel încât, nu mai târziu de şedinţa din 23 martie, să aprobăm la nivelul Guvernului pachetul de legi şi să le înaintăm Parlamentului spre dezbatere şi aprobare”, a precizat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *