Alertă maximă în Hamburg, Germania! „Căutați imediat adăpost într-o clădire!”

Un bărbat înarmat a deschis focul la un eveniment organizat de Martorii lui Iehova, omorând cel puțin șase persoane și rănind alte opt.

Tragicul eveniment a avut loc joi seară la o biserică din orașul Hamburg, din nordul Germaniei.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că ofițerii au fost alertați prin apeluri telefonice că se trag focuri de armă. Ofițerii din apropiere au ajuns imediat la biserică, au găsit morți și răniți, apoi au auzit o împușcătură. La etaj au găsit un bărbat împușcat mortal. Se presupune că ar putea fi autorul atacului.

O alertă a fost trimisă pe aplicația federală de avertizare, NINAwarn, în jurul orei 21:00 (20:00 GMT), spunându-le localnicilor că „unul sau mai mulți autori necunoscuți au împușcat în oameni dintr-o biserică”.

Locuitorii din apropiere au fost avertizați de pericol și sfătuiți să nu-și părăsească casele.

Într-o postare pe Twitter, poliția a scris că „nu există informații sigure cu privire la motivul crimei” și a făcut apel la public să nu facă presupuneri sau să răspândească zvonuri.

„Căutați imediat adăpost într-o clădire!”, „Folosiți telefonul doar în situații de urgență extremă, astfel încât liniile să nu cadă!”, a mai atențioant poliția.

Poliția a folosit chiar și un elicopter cu o cameră cu termoviziune pentru a cerceta zona.

Primarul orașului, Peter Tschentscher, a scris pe Twitter: „Rapoartele sunt șocante. Cele mai sincere condoleanțe familiilor victimelor. Serviciile de urgență lucrează pentru a depista autorii și pentru a clarifica situația”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *