Conflictul din Ucraina se extinde? Rusia a pus ochii pe Polonia

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a afirmat, că un centru de pregătire militară poloneză în vestul Ucrainei va atrage Varșovia în conflict.

Este vorba despre construirea de către compania poloneză “Lyubawa” a unui centru militar de pregătire la sol destinat pentru 600 de soldați ucraineni în regiunea Volin din Ucraina.

“Faptul că acest lucru va însemna implicarea directă a Poloniei în conflictul ucrainean nu pare să îngrijoreze pe nimeni la Varșovia, cu atât mai puțin la Kiev” – a spus diplomatul, subliniind că obiectivele militare din Ucraina sunt o țintă legitimă a Forțele Armate ale Rusiei. Maria Zaharova a subliniat că astfel Polonia continuă “stăpânirea progresivă” a teritoriului Ucrainei.

“Este vorba, de fapt, despre intenția Varșoviei de a-și desfășura infrastructura pentru a crește personalul grupării poloneze, anunțată anterior ca “Legiunea Voluntarilor Polonezi”, care va fi amplasat la baza centrului menționat” – a menționat ea.

Rusia vorbește despre „subunități de comandă”

“Această legiune este creată pentru a forma subunități de comandă, care să controleze activitatea autorităților și a forțelor de ordine în teritoriile Ucrainei de Vest” – a adăugat Zaharova.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *