Rusia își arată pieptul în fața SUA. „Considerăm acest incident drept o provocare”

Incidentul în care au fost implicate un avion de luptă rusesc Su-27 şi o dronă militară americană deasupra Mării Negre a tulburat apele și așa agitate între Rusia și Statele Unite.

Marți, după ce a fost convocat la Departamentul de Stat al SUA, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov a afirmat, că acest incident este „o provocare”.

“Considerăm acest incident drept o provocare”, a spus Antonov

Drona de supraveghere militară americană MQ-9 s-a prăbuşit marţi în Marea Neagră după ce un avion rusesc Su-27 i-a lovit elicea, a spus Pentagonul, fiind primul incident de acest fel de la invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu un an.

Rusia a negat că a avut loc vreun contact şi spune că drona s-a prăbuşit după o manevră bruscă, într-un unghi ascuţit.

Armata Statelor Unite a fost forțată să-și prăbușească drona de supraveghere MQ-9 Reaper din cauza daunelor cauzate când a fost lovită de un avion rusesc, a anunțat marți Pentagonul.

Pentagonul a spus că unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce ministerul rus al apărării a acuzat „manevra ascuțită” a dronei fără pilot pentru prăbușire și a spus că avioanele sale nu au intrat în contact cu aceasta.

Ambasadorul rus a declarat că întâlnirea sa de la Departamentul de Stat a fost “constructivă” şi că nu a fost ridicată problema unor posibile “consecinţe” pentru Moscova ca urmare a incidentului, conform sursei citate.

“În ceea ce ne priveşte, nu dorim nicio confruntare între SUA şi Rusia. Suntem în favoarea construirii unor relaţii pragmatice, în beneficiul popoarelor rus şi american”, a declarat ambasadorul Anatoli Antonov.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *