Mită pentru obținerea permisului de conducere. Cât costă să fii șofer

În fiecare zi pe șoselele din România mor 5 oameni, ceea ce situează România pe primul loc în europa la accidentele de circulație în care mor oameni.

Potrivit statisticilor, în medie, în fiecare zi a anului se produc pe șoselele de la noi 13 accidente rutiere grave, în care își pierd viața 5 persoane și sunt răniți grav 10 oameni.

Nu de puține ori au fost omorâți oameni chiar pe trecerile de pietoni, iar în cel puțin jumătate din aceste tragedii șoferii vinovați fug de la locul accidentelor.

Nu mai amintim accidentele rutiere provocate din cauza consumului de droguri și de alcool, când inconștiența și teribilismul duc de foarte multe ori la pierderi de vieți omenești.

De unele dintre aceste nenorociri se fac vinovați uneori și polițiștii. Și acest adevăr ar trebui scos la lumină de câte ori este necesar.

Să te mai întrebi de ce unii șoferi care nu știu să scrie sau să citească au carnet de conducere? De ce unii semnalizează dreapta iar ei o iau la stânga? De ce unii trec pe culoarea roșie a semaforului? Cum se explică necunoașterea semnelor se circulație?

O parte din răspunsurile la aceste întrebări ar putea să fie regăsite și în cazul următor.

În urmă cu câteva zile, un polițist a fost prins în flagrant în momentul în care a primit o mită de 10.000 de euro pentru a facilita obținerea ilegală a permisului de conducere.

„La data de 14 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel, agent de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale de Politie a Municipiului București (D.G.P.M.B.) – Secția 21, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcționari publici, însărcinați cu eliberarea permiselor de conducere, promițând cu aceeași ocazie că îi va determina pe aceștia să faciliteze obținerea în mod fraudulos, de către aceasta și fratele ei, a documentelor respective”, se arată în comunicatul DNA.

A doua zi, poliţistul ar fi primit de la persoana respectivă suma 10.000 euro, reprezentând o primă tranşa din suma pretinsă iniţial, ocazie cu care a fost prins de anchetatori.

El va fi dus joi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *