Protest organizat de partidul Șor la Chișinău. Minori manipulați în scop politic reținuți de polițiști

Un nou protest a avut loc în capitala Republicii Moldova, organizat de partidul Șor. Centrul orașului Chișinău a fost blocat de manifestanți.

De data aceasta mai mulți minori care au venit la protestul organizat de Mișcarea Pentru Popor și Partidul Șor au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru identificare.

De dimineață, mai multe autobuze și microbuze cu protestatarii Partidului Șor au pornit spre Chișinău.

Potrivit poliției, de la începutul întrunirii, 24 de participanți, printre care 15 minori fără însoțitori, au fost conduși la inspectorat pentru identificare. Una dintre persoane era dată în urmărire internațională.

Este șocant că organizatorii acestor manifestații anti-guvernamentale aduc minori pentru a se crea un scut uman în fața polițiștilor.

Oamenii legii anunță că au reținut un bărbat de 37 de ani care avea asupra lui un cuțit.

Poliția a lansat un apel către toți participanții să dea dovadă de un comportament adecvat.

„Amintim organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile participanților și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță.

Amintim participanților la întrunire că Poliția nu va admite acțiuni care pun în pericol ordinea și securitatea publică. În context, vă amintim că nu tolerăm ca participanții să dețină obiecte interzise, periculoase pentru viața și sănătatea persoanelor. Reiterăm pentru organizatori să nu admită participarea la întruniri a minorilor, fără însoțitor.

Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane. Solicităm participanților să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor”, menționează Poliția R. Moldova.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *