Un tren cu tehnică militară a deraiat în apropiere de Brașov. Din fericire nu sunt victime

Un vagon ce făcea parte dintr-o garnitură feroviară care transporta tehnică militară a deraiat, vineri seară, în apropierea unei staţii de cale ferată din judeţul Braşov.

În urma evenimentului nu sunt răniţi, iar traficul feroviar se desfăşoară pe un singur fir.

Momentul deraierii a fost surprins de un şofer oprit la trecerea la nivel cu calea ferată. În imaginile postate pe reţelele de socializare se vede că pe platformele vagoanelor se află transportoare destinate armatei. Vehiculele nu par să fi căzut de pe platformele pe care erau ancorate în momentul în care vagonul a sărit de pe şine.

”În această seară, în jurul orei 21:45, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Brasov a fost sesizată cu privire la faptul că, în apropierea Staţiei CFR Beia din judeţul Braşov, penultimul vagon al unui tren cu tehnică militară auto a deraiat cu aproximativ 12 cm, trenul având 11 vagoane.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că cele sesizate se confirmă, iar, în urma acestui eveniment, nicio persoană nu a suferit vătămări corporale.

În prezent se circulă pe un singur fir de cale ferată, dar în scurt timp vagonul va fi repus pe linie şi traficul feroviar se va relua”, au transmis, la solicitarea News.ro, oficiali ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Din cauza lucrărilor de modernizare a căii ferate, între Brașov și Sighișoara, viteza trenurilor nu depășește 40 de kilometri pe oră. Nu este exclus ca garnitura deraiată să fi încălcat restricția.

Poliţiştii fac în continuare cercetări în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs evenimentul.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *