Ce mai fac unii români prin Spania. Violatorul în serie din Villalba

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din localitatea spaniolă Villalba a fost arestat de Guardia Civil, fiind acuzat că a agresat și violat mai multe adolescente.

Forțele de ordine îi atribuie patru agresiuni asupra minorilor în lunile octombrie și noiembrie din 2022.

Violatorul român ataca adolescente care erau în drum spre școală. El a fost adus în fața justiției vineri.

Anchetatorii au descoperit că românul avea deja antecedente de agresiuni sexuale minore (atingeri) în vara aceluiași an.

După patru luni de anchetă, Guardia Civil din Madrid a încheiat „Operațiunea Pazguato” cu arestarea violatorului care i-a speriat pe locuitorii din zonă la sfârșitul anului trecut.

Ataca adolescente în drum spre școală

Ancheta a început după ce a primit o plângere la sediul Gărzii Civile din Villalba. O minoră care se afla în zona Parque de La Coruña în dimineața zilei de 28 octombrie a suferit o agresiune sexuală din partea unui bărbat. Acesta s-a apropiat de ea din spate și a târât-o într-o zonă îndepărtată folosind violența.

Autoritățile au verificat că nu a fost un caz izolat. Modul de operare și descrierea victimei au legat direct violatorul de alte două plângeri anterioare. În toate cazurile, victimele au fost minore. În toate cazurile au fost atacate din spate, în aceeași zonă și de un bărbat cu caracteristici similare.

În aceste două cazuri, care au avut loc pe 25 și 26 octombrie 2022, victimele au reușit să fugă și autorul agresiunilor nu a reușit să-și atingă scopul. O a treia tentativă a fost înregistrată o lună mai târziu pe 21 noiembrie, și din nou cu același modus operandi.

De ce ataca în Villalba

Ataca adolescente în drum spre școală, forțele de ordine au reușit să identifice un bărbat rezident în orașul El Escorial (15.000 de locuitori în comunitatea autonomă Madrid). El a fost cel care a profitat de călătoria între centrul său de studii din orașul Galapagar și casa din El Escorial, pentru a ataca victimele din Villalba. În trei dintre cazuri, autorul a acționat la prima oră dimineața în drum spre centrul de învățământ și în celălalt după-amiază, când se pregătea să se întoarcă acasă.

Violatorul în serie din Villalba alegea victime cu aspect tânăr și firav pentru ca să nu opună rezistență și în toate cazurile a acționat în vecinătatea parcului La Coruña din Collado Villalba. Românul este acuzat de o infracțiune de agresiune sexuală și alțe trei tentative. El are antecedente pentru infracțiuni de același tip, și în aceste cazuri victimele sunt tot minore.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *