Mitinguri propagandistice la Moscova. Activiști pro-Kremlin au protestat în fața ambasadelor „țărilor neprietenoase”

În fața a 20 de ambasade aparținând țărilor „neprietenoase” Rusiei, activiști pro- Kremlin au manifestat sâmbătă, cu ocazia aniversării a noua ani de la anexarea Peninsulei Crimeea.

Manifestările fac parte dintr-un program propagandistic prin care Rusia vrea să arate Occidentului că teritoriul Crimeei nu a fost luat cu forța, deoarece, acesta aparține de drept rușilor.

Ţări precum Statele Unite, Regatul Unit şi Franţa “susţin Ucraina (…) şi livrează în mod activ arme letale regimului ucrainean”, a explicat mişcarea de tineret “Molodaia gvardia” (“Tânăra Gardă”) într-un comunicat.

“Cu ajutorul acestor arme letale, este prevăzut în planul lui Zelenski şi al lui Biden luarea înapoi a Crimeei” de la ruşi, a spus preşedintele mişcării, Anton Demidov, în timpul demonstraţiei din faţa ambasadei SUA.

Mitingul din faţa ambasadei americane a reunit în jur de 400 de activişti care afişau pancarte pe care se putea citi “Statele Unite, tu semeni moartea”, “Crimeea cu Rusia pentru totdeauna”.

În faţa ambasadei Marii Britanii s-au strâns aproximativ 200 de protestatari.

Conform informaţiilor furnizate de “Molodaia gvardia”, totalul activiştilor pro-Kremlin care au protestat a fost de 5.000.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea pe 18 martie 2014, în urma unui referendum nerecunoscut de Kiev şi de comunitatea internaţională. Această anexare a adus Rusiei numeroase sancţiuni internaţionale, care s-au înăsprit după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *